דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


RSS - מנוף לפרודוקטיביות 

מאת    [ 28/11/2007 ]

מילים במאמר: 749   [ נצפה 3596 פעמים ]

תגיות: pCon, פרודוקטיביות, RSS, עדכונים, XML, feeds

המסר העיקרי הוא - RSS עדיין לא מוכר כמעט בארץ ביישום ארגוני ודווקא מבחינה זו, נראית כעת התפתחות חשובה ומשמעותית. כניסת פלטפורמות RSS ארגוניות, שילובו בתוכנות הגלישה החדשות, יותר התייחסות אליו במנגנוני החיפוש ומגמות משמעותיות נוספות, מזניקים אותו כעזר פרודוקטיביות מבטיח.

RSS היא שיטה מקובלת, לתיאור תמציתי של תכני אתרים, באופן המאפשר לתוכנות לעבד מידע בקלות, לכל שימוש רצוי. הדוגמא הנפוצה ביותר לכך, היא ריכוז כותרות חדשות מאתרים שונים, באמצעות תוכנה האוספת תכני RSS מאתרי חדשות שונים. ראה עוד בתחקיר 687 - אל תהסס ליישם RSS).

לא מדובר בפתרון חדש, אך על אף שינויים בתחום, מעט ארגונים מודעים לכוחו. מסקר שמומן על ידי מיקרוסופט עולה כי 71% מהמבוגרים בארצות הברית אינם יודעים מה זה RSS. בקרב משתמשים פרטיים עולה השימוש ב-RSS, אם כי עדיין מדובר במספר קטן - בין 4% ל-6% מהגולשים בעולם. לעלייה בפופולאריות תורמים בעיקר אתרי חדשות, המציעים (רובם ככולם, בארץ ובעולם) עדכוני RSS.

במקביל, קריאתם קלה מתמיד, באמצעות התמיכה הרחבה בהם, בגרסאות האחרונות של IE ופיירפוקס. הוכחה נוספת לעלייה בשימוש ב-RSS היא שגם האייקון הכתום המסמל RSS Feed באתרים, הצליח לבסס עצמו כסמל הסטנדרטי ל-RSS. העלייה בפופולאריות אצל הגולש הביתי מסמנת בשלות של התחום. יש לזכור, שמדובר גם בלקוחות פוטנציאליים, שכבר רגילים לצרוך מידע באופן זה, דבר שפותח הזדמנויות חדשות.

תחום זה, עבר כמה גלגולים: RDF Site Summary (או RSS 0.9 / 1.0), Rich Site Summary (או RSS 1.0 / 0.91) ולבסוף Really Simple Syndication (או (RSS 2.0. תקן פחות פופולארי, שהתפתח במקביל, הוא ATOM.

המגמות והחידושים

אלה המגמות שנראות כיום בתחום ה-RSS: פלטפורמת RSS ארגונית, RSS מובנה בדפדפנים נפוץ יותר,שיטת סינון מתקדמת, RSS במנועי החיפוש, SSE - סט הרחבות ל-RSS בשםRSS Simple Sharing Extensions, אשר פותח ומקודם על ידי Ray Ozzie (ריי אוזי), ארכיטקט התוכנה הראשי במיקרוסופט. סט זה, הופך את ה-RSS לדו-כיווני. כלומר, מאפשר לבנות באמצעותו מנגנונים, שלא רק מפרסמים מידע, אלא גם מקבלים מידע.

ה-RSS יכול להועיל לארגון במגוון רחב של תחומים: איסוף חדשות ועדכונים, מעקב אחר השוק, קידום אינטגרציה, אוטומציה, עדכונים מרחוק להתקנים ניידים, פרסום, שיפור דינאמיות בתכנים ו-RSS נייד.

יתרונות וחסרונות

על אף העלייה בפופולאריות הכללית של ה-RSS ולמרות יתרונותיו, הוא לא הצליח עדיין לחדור לארגונים בארץ. הסיבה היא חוסר מודעות בהבנת חשיבותו ותרומתו לחיסכון בזמן וכסף המושקעים בחיפוש חדשות ועדכונים. מצד שני, נראה כי ה-RSS נמצא בדרך חדשה, לכיוון התבססות, איטית אמנם, בפורמט של פלטפורמות RSS ארגוניות וככלי לאיסוף מידע.

יותר ויותר ארגונים הופכים אפליקציות ארגוניות לתומכות ב-RSS, והפופולאריות הגדלה בשירותי ווב (המשתמשים גם הם ב-XML כפורמט הנתונים הסטנדרטי), תורמת לכך. ל-RSS הייתה גם השפעה מכרעת על התקדמות ה-Web 2.0; מעצם היות ה-RSS פורמט ה-XML הפופולארי ביותר (שני רק ל-XHTML). עוד מגמה משמעותית, היא התייחסות רחבה יותר ל-RSS במנועי החיפוש.

המצב החדש, מאפשר לארגונים לרתום את ה-RSS להפצת מידע בארגון, להצעת מידע ללקוחות בדרך חדשה, לאיסוף מידע יעיל מתמיד, לקידום אוטומטציה.

פתרונות בולטים

מספר פתרונות חשובים בתחום ה-RSS: Attensa, FeedForAll, Google Reader, IBM שמציעה את Lotus Domino Everyplace, KnowNow, Microsoft (מיקרוסופט) שמציעה פלטפורמת RSS כחלק מ-IE 7, NewsGator, Pluck, RSS to PDF, SimpleFee. קוראי RSS מוצעים במגוון גדול. לדוגמא: אגרגטור ה-RSS החינמי Gregarius, FeedDemon שמאפשר קבלת מידע וחדשות למחשב או ל-PDA; FeedLounge שמוצע במחיר 5$ לחודש.

בעולם הדפדפנים

עם 6 מיליון משתמשים בארה"ב בלבד, דפדפנים עם RSS מובנה הם צעד מתבקש. ואכן, מיקרוסופט שילבה גם היא את ה-RSS באינטרנט אקספלורר 7, ובדפדפן Firefox הדבר מוצע מזה זמן רב. בדפדפן אינטרנט אקספלורר 7, יש להקליד על צלמית ה-RSS, ולהתקדם לפי ההוראות. הדפדפן מזהה אתר התומך בעדכוני RSS ומציג RSS בדומה להצגת אתר רגיל. הרשמה נעשית על ידי הוספת סימניה לרשימת הסימניות. עם ההרשמה ל-RSS Feed, כל יישום אחר בחלונות (ויסטה או XP), שמותאם לכך, יוכל לגשת אליו.

תכונה חשובה זו, עשויה לקדם את השימוש שיישומים יעשו מעתה ב-RSS. דפדפן Firefox מציע קורא RSS פנימי החל מגרסא 0.10. הקורא מציג RSS בתור קישורים רגילים בסימניות, באופן המכונה Live Bookmarks, שגם מאפשר לדעת אוטומטית, אם Feed עליו אתה מנוי, התעדכן. ב-Firefox, פותחים חלון Manage Bookmarks > בוחרים באפשרות New Live Bookmark > מזינים את קישור ה-RSS וסוגרים את חלון ניהול הסימניות.

סיכום

שימוש ב-RSS היא דרך יעילה לאיסוף והפצת מידע, שמציעה פרודוקטיביות, יעילות והזדמנויות עסקיות חדשות. התנסות אישית וארגונית, תאפשר להבין את הפוטנציאל הגלום ב-RSS ולמנף אותו לטובת הארגון.

אנשים מהתחום, מוזמנים להגיב לתרום ולהוסיף...

התקציר לקוח מתוך תחקיר pCon בשם RSS - מנוף לפרודוקטיביות.

גילית מידע חדש? מעניין?... רוצה עוד? ראה 100+ תחקירי מפתח.
http://www.pcon.co.il/v5/105Debriefs.asp

הרחבות, ראיונות עם מומחים, טיפים מעשיים וקישורים להעמקה ניתן למצוא בקישור הבא. http://www.pcon.co.il/v5/Debrief.asp?debrief=813


למאמרים מקצועיים ואובייקטיביים נוספים של קובי שפיבק, בתחומי מידע מחשבים ואינטרנט, באתר "מאמרים" ראה - http://www.articles.co.il/author/1944

קובי שפיבק Bsc., MBA הוא העורך הראשי של תחקירי pCon ואתר pCon-line. כמי שעוסק במחשבים, על מכלול היבטיהם משנת 1976 וכן כמי שכתב וערך למעלה משמונה מאות תחקירים על כל היבטי המחשוב העיקריים, הוא נמנה על אותם אנשים בודדים בארץ ובעולם, שבאמת ובתמים, מבינים לאן הולך עולם המחשוב ומהן השלכותיו המידיות והעתידיות, על אנשים וארגונים. הוא גם פרסם מספר רב של מאמרים במרבית העיתונים הגדולים והמקצועיים, והופיע פעמים רבות בערוצי הטלוויזיה והרדיו המרכזיים. נכון להיום הוא מייעץ למרבית מנהלי המחשוב בארגונים המובילים בישראל, והוא נחשב בעיני רבים, לגורו של המחשוב העסקי.



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב